Dylan and the love

Edytuj post



/Kinézet/

Tudom, tudom, nem kértétek, hogy kritizáljam, de semmi gond nincs ezzel, max annyi, hogy én a fejlécet egy keretes sablonba illeszteném be, mert nem elmosódottak a szélei. Plusz a modulok betűtípusát állítsátok át vastagabbra – amilyen a fejlécen látható. De ezek csak jó tanácsok! J

/Történet/

Huh, figyeljetek, egy nagyon jó tanács: a prológus nem arról szól, hogy leírjátok a szereplőitek neveit és életkorát. Ezt nem igazán lehet nyomon követni. Elég egy adott szituációt leírni, s ott megemlíteni ezeket az információkat. Mert én végigolvastam, de annyit jegyeztem meg, hogy a főszereplőcsaj 20 éves, az édesapja halott és Dylan az osztálytársa. Nem kell ennyire töménynek lennie, dolgozzatok ki egy iskolai napot és máris mindenki feltűnik a színen, s nem kell meghülyülni tőle. Remek ötlet mi? Tudom, ti ezt csináltátok az első fejezetben, csakhogy nem sikerült valami jól. Párbeszédekből, időugrásokból állnak a fejezeteitek. Nem tudok a cselekményre koncentrálni, mert nincs kifejtve semmi. Olyan mintha elkezdenénk beszélgetni, hogy milyen napom volt, elmondom a reggelem, utána egy csendes szünet után az estém.
A fejezetek legyenek hosszabbak, ezer karakter fölöttiek, cselekményleírást is tartalmazzanak és a legfontosabb: egy fejezetben egyszer ugorjatok időt, az se 20 perc legyen, mert zavaró. Olyan mintha a semmiről szólna a rész, s az üres lapot akarjátok kitölteni.
Dylan szemszögei nyálasak, semmi fiús nincs bennük, egy 15 éves lányt látok a tükörben. Írjátok át, vagy szedjétek ki!
A helyesírás, szövegszerkesztésről annyit, hogy sokat dobna a dolgon, ha használnátok a space billentyűt a kötőjeleknél. Mert egyszer van előtte, de akkor mögötte nincs szóköz, vagy fordítva. Szóval olvassátok el és egységesítsétek a szövegeket.
Kérlek titeket, szokjatok le róla, hogy a fejezeteket képekkel aggasszátok tele. Felesleges. Írjátok le, ami az adott képen történik, vagy ha csak odavág, tedd a fejezet elejére. De nem szükséges három kép a szöveg közben. Zavaró. Egy jó könyvben sincs illusztráció a lap közepén, vagy tévedek?
Az eddigi részek rövidek, balesetről, buliról szóltak, vagyis amennyit olvashattunk ezekről is. Sablon az egész. Olvassátok el ti is újra és meglátjátok, hogy valami hiányzik!


Vivi

Nincsenek megjegyzések:

Credits crazykira-resources | LeMex ShedYourSkin | ferretmalfoy masterjinn | colourlovers FallingIntoCreation